חמין אשכנזי ("צ'ונט" או "טשולנט")

מתכון של חמין אשכנזי

המצרכים

  • קילו בשר בקר מומלץ שפונדרה (נתח מס' 9, מנתח זה מכינים אסאדו), חתוך לקוביות גדולות.
  • 2 בצל קצוץ גס
  • כ-500 גרם שעועית לבנה
  • 4 תפוחי אדמה חתוכים לארבעה חלקים (אפשר גם יותר כל עוד יש מספיק מקום בסיר)
  • 150-200 גרם גריסי פנינה שטופים
  • מלח, פלפל שחור, פפריקה, אבקת מרק עוף/בשר או ציר
  • שמן לטיגון
  • מעיים ממולאים (קפואים)
  • ביצים קשות כמה שרוצים

אופן ההכנה

  • מפשירים את המעיים הממולאים, מנקבים אותם עם קיסם ומניחים בסיר עם מים. מרתיחים את המים ומבשלים כחמש דקות נוספות. מניחים את המעיים על צלחת שיתקררו, על מנת שלא יתפרקו בבישול הארוך.
  • מרתיחים את השעועית (ראה פעולות קודמות לבישול שעועית)בסיר אחד, ולוקחים סיר גדול מספיק שיכלול את כל המרכיבים ומטגנים בו את הבצל עד להשחמה, מוסיפים את קוביות הבשר ומשחימים אותם מכל הכיוונים, מוסיפים את תפוחי האדמה, השעועית והגריסים ומכסים את כל התכולה במים בערך 2 ס"מ מעל.
  • מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, כף מלאה פפריקה מתוקה, כף אבקת מרק בשר או ציר מוסיפים ביצים כמה שרוצים או עד שאין יותר מקום בסיר וממולץ להרתיח אותן בנפרד קודם.
  • מביאים את כל החומרים לרתיחה ולאחר מכן מבשלים על להבה נמוכה כ-שעה. עכשיו שלב התיקונים, אם חסר תיבול מוסיפים, אם חסרים מים מוסיפים, ואם יש יותר מדי מים מאדים (לא הייתי דואג אם יש יותר מדי מים, זה נכנס לכל הלילה) מניחים את המעיים על פני התבשיל מכסים את הסיר עם מכסה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 150 מעלות למשך חצי שעה מנמיכים את חום התנור ל- 100-120 או לפלטה של שבת ומבשלים כל הלילה.

בתור אחד שמאוד אוהב חמין את המתכון הזה לקחתי מכאן ובשילתי אותו בדרכי שלי ויצא ממש נפלא! מומלץ לנסות