סיר עם תחתית עבה
הבישול על הפלטה הוא ארוך- כ5-10 שעות, מקור החום הוא מלמטה, סיר עם תחתית עבה יפזר את החום באופן אחיד לתוך הסיר.
סיר איכותי
בין שהוא עשוי מתכת, ציפוי טפלן או קדרה יתאים לבישול על הפלטה.
מכסה וכיסוי
מכסה יסגור את הסיר, וכיסוי בד ישמור את החום שנקלט בסיר שימשיך ו"יעבוד" על התבשיל. המראה מסתורי של המגבת/בד שמכסה את מה שמתבשל על הפלטה גם הוא מוסיף להפתעה המצפה בסוף הבישול.
פרוט לגבי אופן הבישול עם פלטה לשבת ניתן לקרא כאן