כלים לחמין לבישול על האש
סיר איכותי
האיכות משתלמת. בין אם הסיר עשוי נרוסטה, ברזל או קדרה – אם הוא עשוי ברמה גבוהה , הוא יהיה כלי מתאים. הסירים "של פעם" לחמין היו עשויים מאלומיניום, ויש עדין אנשים שמשתמשים בהם.
לבישול על האש ובתנור סיר נרוסטה עושה עבודה מצוינת, המהדרים משתמשים בקדרה לבישול בתנור. הקדרה עשויה מברזל, פיזור החום בה טוב יותר וכן שמירת החום, אינה מצריכה תחזוקה. מאידך סיר נרוסטה מצריך שימון.
סיר עם בסיס עבה
איכות הסיר נבחנת באיכות המתכת ובעובי הבסיס. סיר מתכת בעל בסיס עבה מאפשר שהחום המגיע בצורה מרוכזת מהלהבה יתפזר באופן אחיד על פני כל בסיס הסיר. מה שמקנה אחידות בבישול. ובבבישול ארוך של כמה שעות, מרכיב "פיזור החום" הופך להיות משמעותי.
סיר עם מכסה – שקוף
מכסה הסיר חשוב שיסגור את הסיר היטב, לשמירה על החום הנאגר בזמן הבישול. ומכסה שקוף – יפה! מראה התבשיל העשיר והססגוני מבעד מכסה הזכוכית בהחלט משפר את חווית הבישול והגשת המאכל לשולחן.
סיר יפה
"וכלים נאים מרחיבים דעתו של אדם"(ברכות נז ב). את הכלי היפה ניתן להגיש לשולחן כמו שהוא.וההנאה מובטחת.
לנושא הניקיון- טיפ
טיפ: שקית קוקי למניעת הדבקות האוכל לדפנות הסיר