האם באמת צריך כלים מיוחדים לחמין?
התשובה היא פשוט כן. זה נכון… שאפשר לקחת סיר, לזרוק לתוכו את המרכיבים: תפוח אדמה ביצים, בשר שעועית ותבלינים לשים על האש/פלטה ולחזור אחרי 10 שעות, ולקק את האצבעות. כמו שסבתא של סבתא של סבתא של מושיקו הייתה מכינה…..
המטבח הביתי הופך להיות מקצועי יותר ויותר
אבל…בעולם המקצועי המודרני והמתוחכם שלנו, די מהר מתברר, שאם רוצים לעשות חמין טוב. אז צריך את החומרים הנכונים ולא פחות את הכלים הנכונים.
הכלים הנכונים
כלים נכונים עוזרים בכל מני רמות. שהמאכל לא יישרף, ולא ידבק, שתהיה הנאה ונוחות בהכנתו, הנאה בהגשה ובסעודה, וחשוב מאד גם "הנאה" או קלות בניקוי הכלים לפעם הבאה. (אחרת יתכן שהחמין יהיה מאכל חד פעמי… יודע זאת מי שהיה צריך לנקות סיר חמין שדבקו אל תחתיתו שאריות השעועית ובשר.)
אז כן, צרכים כלים מיוחדים: והנה ההמלצות לפי אופן הבישול: