קדירת בשר וירקות בבישול ארוך
מתכון של השף נעם דקרס, מסעדת ברקרולה
המרכיבים:
1/2 1 ק"ג בשר בקר (לחי, שריר קדמי, שריר אחורי) עשיר בג'לטין או רקמות חיבור עדינות.
1 בצל גדול
1 לפת גדולה
1 פלפל אדום גדול
5 גבעולי סלרי
1 חציל טרי מאוד וללא גרעינים
2-3 קישואים בינוניים
3 עגבניות גדולות ואדומות
1 צרור או חבילה של פטרוזיליה
מספר גבעולי טימין מופרדים לעלים
10 שיני שום קלופות (אפשר בלי)
שמן לטיגון
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה:
- חותכים את הבשר לקוביות גדולות (5×5 ס"מ) ומחזירים למקרר.
- חותכים את כל הירקות (פרט לשום) לקוביות קטנות (1×1 ס"מ). לא מקלפים את החציל.
- מחממים תנור ל- 100 מעלות.
- בסיר רחב שיכול להכנס לתנור, מחממים מעט שמן לטיגון לחום גבוה מאוד (עד שמתחיל לעשן), צורבים את הבשר במהירות מכל הכיוונים ומוציאים מהסיר. אם אין מספיק מקום לכל הבשר בשכבה אחת, חוזרים על הפעולה עם יתרת הבשר.
- מוסיפים לסיר את הירקות ומאדים מספר דקות.
- מחזירים את הבשר קוצצים את את הפטרוזיליה גס ומוסיפים אותה ואת עלי הטימין. מתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור ומערבבים. (לא להוסיף נוזלים). מכניסים לתנור ואופים שמונה שעות לפחות.
- מומלץ להגיש עם אורז לבן. במידה ונותרו הרבה נוזלים בסיר, מורידים את המכסה וממשיכים לאפות בתנור בין שעה לשעתיים, עם ערבוב מזדמן.