מתכון לחמין עם קציצות בשר בקר
לקציצות
1 קילו בשר בקר טחון
מלח ופלפל גרוס
250 גרם בצל גדול ומגורר
300 גרם תפוחי אדמה מגוררים
2 ביצים
2 כפות גדושות פירורי לחם
חופן כוסברה או פטרוזיליה קצוצה
2 שיני שום קצוצות
כף עריסה או פלפל צ'ומה
5 כפות שמן
לחמין
6 כפות שמן
350 גרם בצל קצוץ גס
8 שיני שום
חצי קילו גרגירי חומוס שהושרו במים (ראו טיפים למניעת גזים)
4 יח' פלפל מתוק מיובש
4 תפוחי אדמה גדולים
מלח
פלפל
כף פפריקה מתוקה
כפית פפריקה חריפה
מרק בקר / עוף
אופן ההכנה:
מסירים לפלפלים את העוקץ ומנקים אותם מהגרעינים. משרים את הפלפלים במים ומחליפים במהלך הערב את המים למים נקיים עד הבוקר, בבוקר שוטפים את הפלפלים ומייבשים מעט.
מבשלים את החומוס בערך שעה עד שהוא נהיה רך ושמים בצד לקירור.
בסיר לחמין מחממים שמן ומטגנים את הבצל והשום עד השחמה. מוסיפים את החומוס את התבלינים וציר הבקר עד רתיחה.מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה ואז מוסיפים את תפוחי האדמה והפלפלי ומבשלים לחצי שעה נוספת. בתיאבון!