חמין עם אוסובוקו

חצי קילו שעועות לבנה ולנועזים שבינכם אפשר גם לערבב סוגים
200 גרם של גריסים
1 קילו בשר בקר אוסובוקו (כשם המתכון, אם כי ניתן גם בשר אחר, אבל לא רזה)
תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לחתיכות גדולות לפי הכמות שרוצים בסיר
ביצים לפי הכמות שרוצים ולפי המקום בסיר
2-5 בצלים תלוי בגודל
ראש שום
מלח, פלפל שחור

משרים את השעועית במים ליממה (טיפים להפחחת גזים).
בסיר גדול שמים את השעועית, מעליה את הבשר, מעל מסדרים את תפוחי האדמה, בצלים, ביצים ואת שיני השום. מוסיפים את הגריסים ומוסיפים מלח ופלפל.
ממלאים מים ומכסים הכל עד רתיחה. אם יש קצף מסירים אותו ומחממים את התנור לחום נמוך מאוד- 100 מעלות או פלטה .
כשהסיר רותח ומבעבע מכניסים אותו לתנור למשך לילה, אם הידיות של הסיר מפלסטיק כדאי לכסות אותן בנייר כסף כדי לשמור אותן מפני החום.
בבוקר בודקים את כמות הנוזלים ואם חסרים נוזלים מוסיפים שלא יתייבש.

יש כל מיני תוספות שניתן לשים בסיר החמין: קישקע (מעיים ממולאים) שצריך לנקב לפני הבישול, קיגלה, ג'חנון וכל עדה לפי מיטב המסורת.