מספר מנות:
זמן הכנה: חמש שעות ומעלה
מצרכים
בסיר גדול-הבסיס:
- 1 כוס שמן
- 1 וחצי כוסות גרגירי חומוס קפוא (חומוס שהושרה במים והוקפא)
- 1 וחצי כוסות שעועית לבנה
- 2 בצלים שלמים
- 3 פרוסות, נתחים של רגלי עגל
- מספר חתיכות בשר אסאדו
- 10 שיני שום שלמים
- 3-4 תפוח אדמה
- 1 כף כורכום
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף שטוחה פפריקה אדומה חריפה
- 1 כף אבקת מרק עוף
- 1 כף מלאה של כמון טחון
- מים
- 2 תמרים שלמות ללא גרעין
במחבת:
- 2 כפות סוכר
- רבע כוס מים
בסיר קטן: הכנת ביצים קשות
- 4-6 ביצים שלמות
- מים לרתיחה
בסיר (ובסיום להכניס לשקית קוקי)
הכנת האריסה / עריסה:
- 1 בצל קצוץ
- שמן לטיגון
- עריסה שטופה
- כוס מים
- 1 כף אבקת מרק עוף
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כפית פפריקה חריפה
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית מלח
אופן ההכנה
מתחילים עם הסיר הגדול:
- מכניסים לסיר שמן,חומוס ושעועית.
- מוסיפים לסיר את הבצלים,בשר,שום, תפוחי אדמה ותבלינים
- ממלאים את הסיר במים עד שהכל מכוסה ומתחילים לבשל על הגז.
בזמן הבישול אנחנו מכינים מספר דברים בנפרד:
קרמל:
- במחבת שמים את 2 כפות סוכר ומים
- מבשלים על הגז עד שנוצרה נוזל קרמל מושלם
- יוצקים את הקרמל לתוך הסיר שמלא בחומוס בשר וכו'.
הכנת ביצים קשות:
- מחממים סיר עם מים ובו ביצים (כמות ביצים לפי רצונכם)
- מבשלים על הגז מספר דקות עד שיש ביצים קשות שלמות.
- מעבירים את הביצים (כמובן ללא מים) לתוךך הסיר (עם קליפתם).
- מוסיפים לסיר החומוס 2 תמרים שלמות ללא גלעינים.
הכנת האריסה:
- בסיר מטגנים עם שמן בצל קצוץ עד השחמה.
- מוסיפים את העריסה השטופה עם כוס מים ואת שאר התבלינים.
- מבשלים כרבע שעה.
- את העריסה מעבירים לשקית קוקי (שקית שמשתמשים לעוף בגריל)
- סוגרים היטב את השקית
- מעבירים את כל השקית לסיר החומוס והבשר.
- ואת הסיר הגדול שמכיל את הכל מבשלים לכל הלילה
המתכון נלקח מכאן.