חמין מרוקאי

מספר מנות:
זמן הכנה: חמש שעות ומעלה

מצרכים

בסיר גדול-הבסיס:

  • 1 כוס שמן
  • 1 וחצי כוסות גרגירי חומוס קפוא (חומוס שהושרה במים והוקפא)
  • 1 וחצי כוסות שעועית לבנה
  • 2 בצלים שלמים
  • 3 פרוסות, נתחים של רגלי עגל
  • מספר חתיכות בשר אסאדו
  • 10 שיני שום שלמים
  • 3-4 תפוח אדמה
  • 1 כף כורכום
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף שטוחה פפריקה אדומה חריפה
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 1 כף מלאה של כמון טחון
  • מים

 

  • 2 תמרים שלמות ללא גרעין

במחבת:

  • 2 כפות סוכר
  • רבע כוס מים

בסיר קטן: הכנת ביצים קשות

  • 4-6 ביצים שלמות
  • מים לרתיחה

בסיר (ובסיום להכניס לשקית קוקי)

הכנת האריסה / עריסה:

  • 1 בצל קצוץ
  • שמן לטיגון
  • עריסה שטופה
  • כוס מים
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה חריפה
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה

מתחילים עם הסיר הגדול:

  1. מכניסים לסיר שמן,חומוס ושעועית.
  2. מוסיפים לסיר את הבצלים,בשר,שום, תפוחי אדמה ותבלינים
  3. ממלאים את הסיר במים עד שהכל מכוסה ומתחילים לבשל על הגז.

בזמן הבישול אנחנו מכינים מספר דברים בנפרד:

קרמל:

  1. במחבת שמים את 2 כפות סוכר ומים
  2. מבשלים על הגז עד שנוצרה נוזל קרמל מושלם
  3. יוצקים את הקרמל לתוך הסיר שמלא בחומוס בשר וכו'.

הכנת ביצים קשות:

  1. מחממים סיר עם מים ובו ביצים (כמות ביצים לפי רצונכם)
  2. מבשלים על הגז מספר דקות עד שיש ביצים קשות שלמות.
  3. מעבירים את הביצים (כמובן ללא מים) לתוךך הסיר (עם קליפתם).
  4. מוסיפים לסיר החומוס 2 תמרים שלמות ללא גלעינים.

הכנת האריסה:

  1. בסיר מטגנים עם שמן בצל קצוץ עד השחמה.
  2. מוסיפים את העריסה השטופה עם כוס מים ואת שאר התבלינים.
  3. מבשלים כרבע שעה.
  4. את העריסה מעבירים לשקית קוקי (שקית שמשתמשים לעוף בגריל)
  5. סוגרים היטב את השקית
  6. מעבירים את כל השקית לסיר החומוס והבשר.
  7. ואת הסיר הגדול שמכיל את הכל מבשלים לכל הלילה

המתכון נלקח מכאן.